CANAL9

Tøffe kamper for flere topplag i Serie A

Denne helgen skal de to storklubbene ut i tøffe bortekamper. Lørdag er det duket for fotballfest på Sicilia, og søndag skal de fire øverste på tabellen fortsette rotteracet om både gull, andre og tredje plass. Følgende kamper vises direkte på CANAL9 denne helgen:

Palermo – Roma, lørdag 10. mars kl. 20.40 på CANAL9
Roma vant det omvendte oppgjøret 1-0, etter en vakker scoring av debutant Erik Lamela. Det er fortsatt den unge argentinerens eneste Serie A-scoring. Akkurat nå dreier det meste seg om Fabio Borini i Roma, han har scoret mål i de tre siste kampene, og har satt inn sju mål på lagets åtte siste ligakamper. Roma har imidlertid tapt tre bortekamper på rad, mot Cagliari, Siena og Atalanta. Palermo gjorde mange unødvendige feil da de ble rundjult 0-4 av Milan søndag, og håper nå selvsagt å unngå det samtidig som de krysser fingrene for at Igor Budans fine form fortsetter – han hadde scoret seks på lagets sju siste kamper før tapet for Milan. Palermo vant begge oppgjørene lagene imellom forrige sesong, og har ni seire mot Romas åtte på lagenes 24 tidligere Serie A-møter i Palermo.

Kommentator Per-Jarle Heggelund:
Ingen lag i Serie A scorer like mye mål på hjemmebane som Palermo gjør. La Favorita kan derfor bli en kokende gryte når Roma kommer på besøk da dette er en ren fight om å nå Europacup-spill neste sesong. Roma ankommer vingestekket fra hovedstadsderbyet og må klare seg uten en masse folk som enten soner karantene eller er skadet. Vi ser frem mot duellen mellom de to kapteinene Fabrizio Miccoli vs Francesco Totti, ja du hører selv.Genoa – Juventus, søndag 11. mars kl. 20.40 på CANAL9
Genoa har vunnet 17, men tapt 18 av lagenes 45 tidligere Serie A-dueller i Genova, og Juventus vant begge oppgjørene mellom lagene forrige sesong. I Torino i oktober endte det imidlertid 2-2, en av Juventus smått utrolige 13 uavgjorte kamper. Juventus har gitt fra seg ti poeng i løpet av sine seks seriekamper, og ligger altså kun på 2. plass selv om de fortsatt ikke har tapt en kamp denne sesongen. Juventus har spilt uavgjort i sine tre siste bortekamper, og trekker vi linjene enda litt lenger bakover har de måttet nøye seg med ett poeng i seks av sine åtte siste seriekamper på fremmed gress.

Kommentator Per-Jarle Heggelund:
Det eneste stabile med Genoa er at de er stabilt ustabile. På Marassi får imidlertid de fleste gjestene så øra flagrer. Nå skal Juventus til pers, et Juventus-lag uten sine tre italienske landslagsstoppere Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli og Leonardo Bonucci. Juventus er fortsatt ubeseiret, men laget befinner seg nå langt ute på stormfullt vann med følgende brutale skjema for de seks neste kampene: Genoa borte, Fiorentina borte, Inter hjemme, Napoli hjemme, Palermo borte og Lazio hjemme.Lazio – Bologna, søndag 11. mars kl. 20.40 på CANAL9
Lazio har vunnet sine fire siste, og unngått tap i sine sju siste hjemmekamper i Serie A. Bologna har på sin side fire bortekamper uten tap i 2012. Bologna har skaffet seg en luke ned til nedrykkslagene, mens Lazio på tredjeplass kun har fire poeng opp til Juventus på sølvplass. Lazio vant tilsvarende kamp 3-1 forrige sesong, og vant dessuten 2-0 i det omvendte oppgjøret i oktober.

Kommentator Øyvind Johannessen:
Bologna har nesten glemt hvordan det er å tape, det har de nemllig kun opplevd en gang etter nyttår! Søndagens hovedstadsgjester har fire strake bortekamper uten tap, og sist de spilte utenfor Bologna banket de Inter 3-0 på Giuseppe Meazza. Lazio reiste seg kjapt etter stygge 1-5 i Palermo , og har vunent begge sine kamper etter ydmykelsen på Renzo Barbera. Drømmen om tredjeplass lever, men om de skal lykkes med å ta seg til Champions League-kvalifisering tåler de svært få feilsteg nå som Napoli ser ut til å ha kommet i siget.

Miralem Pjanic har egenskaper som kan bidra til å avgjøre for Roma hjemme mot Atalanta.

Les mer

Den populære actionserien om den tidligere militærpiloten Harmon Rabb og de andre advokatene i JAG – USA-marines rettsavdeling.

Les mer

Dokumentarserie som kombinerer dramatiske scener fra patruljerende politistyrker til ville biljakter.

Les mer

Film

Amerikansk dokumentar fra 2006 av Miriam Chandy Menacherry.

lørdag 19/4, 20.00 Les mer